Uznávání světoví odborníci mluví o spirulině

Bylo publikováno více než 100 vědeckých důkazů o tom, jaké zdravotní přínosy jsou spojeny s konzumací spiruliny.

Některé studie ukazují, že spirulina má silné protirakovinné účinky a antivirové vlastnosti. Studie na zvířatech také ukazují, že se jedná o silné tonikum pro zdravý imunitní systém.

A Natural Physician’s Healing Therapies by Mark Stengler ND, strana 427

Studie zveřejněná v Nutrition and Cancer (1995), která byla provedena mezi lidmi žvýkajícími tabák v Indii, mluví o kompletní regresi prekancerózních lézí v ústech ve 45 % případů lidí, kteří užívali extrakt spiruliny po dobu dvanácti měsíců.

Šlo o první výzkum na lidech, při kterém byla použita spirulina k léčbě rakoviny, a nepochybně bude následovat více studií.

Earl Mindells Secret Remedies by Earl Mindell RPh PhD, strana 77

Nenasycené mastné kyseliny, kyselina gama-linolenová (GLA) a s ní spojené prostaglandiny byly zkoumány hlavně v posledních letech, zejména v oblasti imunity. Většina lidí trpí nedostatkem GLA.

GLA (dříve v olejích a tucích) získaná pomocí spiruliny je jednou z nejhodnotnějších živin.

Healing With Whole Foods by Paul Pitchford, strana 193

Spirulina je čistý protein, který přináší obrovské množství betakarotenu, chlorofylu, mastné kyseliny GLA a dalších živin, zvláště užitečných pro ty, kteří jsou obézní, trpí cukrovkou, hypoglykémií, rakovinou, artritidou nebo jinými degenerativními onemocněními.

Herbal Medicine Healing Cancer by Donald R Yance Jr, strana 164

.

Je prokázáno, že spirulina a její extrakty mají protinádorový účinek ve studiích na zvířatech. Spirulina stimuluje tvorbu NK buněk a podobné anti-imunitní složky imunitního systému, které mohou pomoci v boji proti rakovinným buňkám.

Laboratorní studie také ukazují, že spirulinové polysacharidy mohou pracovat na opravě genetického materiálu, které byly poškozeny v důsledku toxinů nebo záření.

A Natural Physician’s Healing Therapies by Mark Stengler ND, strana 428

Spirulina je modrozelená řasa. Přirozeně se vyskytuje v zásaditých, teplovodních jezerech. Je pěstována pro komerční využití v speciálně navržených farmách na řasy.

Spirulina má vysokou koncentraci živin na rozdíl od jiných obilovin, bylin nebo rostlin.

Obsahuje esenciální mastné kyseliny gama-linolenové kyseliny (GLA), linolové kyseliny a kyseliny arachidonové; je prakticky jediným vegetariánským zdrojem vitaminu B12, který je potřebný pro zdraví červených krvinek a obsahuje významné množství železa, bílkovin (60 až 70 %), esenciálních aminokyselin, nukleových kyselin – RNA a DNA a chlorofylu.

Spirulina je lehce stravitelné jídlo, které pomáhá chránit imunitní systém, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a zvyšuje vstřebávání potřebných látek a minerálů.

Užívání spiruliny ve formě doplňku stravy je prospěšné, protože tělu dodává živiny potřebné pro očistu těla i léčbu, a zároveň omezuje chuť k jídlu. Trpíte-li hypoglykémií (nízká hladina cukru v krvi), je pro vás prospěšné užívat spirulinu ve formě doplňku stravy.

Prescription For Dietary Wellness by Phyllis A Balch, strana 33

.

Spirulina je modrozelená řasa bohatá na betakaroten a jiné karotenoidy. Ve výzkumu, který provedl biolog Padmanabhan Nair z USDA-ARS Beltsville Human Nutrition Research Center v Marylandu, byl podáván 1 gram spiruliny denně po dobu jednoho roku.

Výsledek? Kompletní regrese prekancerózních lézí byla pozorována u 20 z 44 lidí (45 %). Užívání spiruliny nebylo spojeno s toxicitou.

Reducing Cancer Risk by Richard Harkness Pharm FASCP, strana 131

Studie Oregon State University, ve které byla laboratorní zvířata vystavena silným rakovinotvorným látkám, zjistila, že u zvířat, kterým byl podáván chlorofyl ve formě doplňku stravy před expozicí, se vyvinulo mnohem méně nádorů než u zvířat, která nekonzumovala chlorofyl.

Výzkumníci se domnívají, že chlorofyl může snížit riziko vzniku rakoviny kůže, žaludku, tlustého střeva a jater. Jedním z nejlepších zdrojů chlorofylu je právě zmiňovaná spirulina.

Smart Medicine For Healthier Living by Janet Zand LAc OMD Allan N Spreen MD CNC James B LaValle RPh ND, strana 164

Některé mikrořasy mají velice příznivé nutriční protirakovinné profily a také posilují imunitní systém.

Spirulina je bohatá na phycocyanin, pigment s protinádorovými vlastnostmi. Spirulina je také nejbohatším rostlinným zdrojem kyseliny gama-linolenové (GLA), mastných kyselin, které posilují obranyschopnost organismu a inhibují nadměrné buněčné dělení.

Healing With Whole Foods by Paul Pitchford, strana 378

Přečtěte si více:  https://www.naturalnews.com/008421_spirulina_cancer.html