Říkají jí houba nesmrtelnosti: Léčí astma, revma, cukrovku a ještě mnohem více

V případě, že bychom našli odpověď na otázku nesmrtelnosti, mohli bychom opravdu žít věčně? Možná by to bylo tak jednoduché jako uvaření šálku čaje.

Je mnoho bylin, rostlin a potravin, které se používají s cílem prodloužit si život. A existuje také mnoho receptů z dávných dob, které údajně slouží jako elixír mládí.

Bohužel většina z těchto lektvarů jsou bohapusté nesmysly a výmysly jejich tvůrců. Některé nedokážou vůbec nic a mohou dokonce i uškodit.

Tedy, je to možné nebo ne? Hledali jsme odpověď na tuto otázku

A máme to! Voila... Představujeme vám čagu – „magickou houbu“.

Tato netoxická houba roste na stromech břízy především v severních klimatických podmínkách různých zemí.

Když si představíte houbu, vybaví se vám muchomůrka, žampiony či hříbky. Čaga však takto nevypadá. Tato houba se podobá kusu spáleného dřeva nebo uhlí.

Navzdory jejímu neatraktivním vzhledu jsou její výhody obrovské. Takže vám může být opravdu jedno, jak vskutku vypadá.

V mnoha zemích má tato výjimečná houba i výjimečné pojmenování.

Na Sibiři ji nazývají „Dar od Boha“ neboli „Houba nesmrtelnosti“. V Japonsku ji označují za „Diamant z lesa“ a v Číně se tato neobvyklá houba označuje jako „Král všech rostlin“.

Co obsahuje čaga

Chcete vědět, co dělá tuto houbu tak výjimečnou?

Čaga má opravdu dlouhý, velmi dlouhý seznam složek a přínosů, které dokáží člověka až zaskočit:

  • všechny esenciální aminokyseliny (které si lidské tělo nedokáže samo vyrobit)
  • vitamíny B1, B2 a B3
  • fenoly
  • minerály: měď, chlorid, hořčík, vápník, železo, mangan, germanium
  • melanin
  • vláknina
  • extrémně prospěšná kyselina betulinová

To však není všechno. Magická houba čaga obsahuje celou řadu dalších vitamínů, antioxidantů a minerálních látek.

Ve skutečnosti má čaga, ve srovnání s jinými potravinami, nejvyšší možnou úroveň antioxidantů a tzv. superoxid dismutázy (jeden z primárních vnitřních antioxidantů, který posiluje obranyschopnost organismu).

Čaga ukrývá v sobě životní sílu stromu.

Je velmi dobře známo, že některé stromy mohou žít tisíce let. A čaga využívá právě tuto dlouhověkost.

Nicméně jednou z nejdůležitějších látek ukrývajících se v čaze je kyselina betulinová.

Mezi mnohé vědecky prozkoumané zdravotní přínosy kyseliny betulinové patří především její protinádorové vlastnosti, které zabraňují tvorbě a růstu rakovinných buněk.

Další zdravotní přínosy čagy

Čaga je považována za adaptogen. To znamená, že dokáže zvýšit schopnost těla zvládat stres a úzkost. Každý z vás si zřejmě umí dobře představit, jak by dokázal tuto vlastnost čagy využít.

Dále má tato „magická houba“ i obrovský antibakteriální účinek. Inhibuje nebo úplně ničí reprodukci a množení bakterií v lidském těle.

Podle studie „Farmakologický potenciál čagy“ výrazně zmírňuje příznaky HIV.

Kromě toho zároveň pomáhá zmírnit bolest a působí protizánětlivě. Má vynikající využití i pro ty, kteří trpí různými formami artritidy.

Čaga dále chrání játra, pomáhá při procesu odstraňování toxinů a Candidy z těla člověka.

Velmi úspěšně se používá také při léčbě vypadávání vlasů, astmatu, cukrovky, Crohnovy choroby a psoriázy.

Jak si vybrat kvalitní čagu a jak ji nejlépe konzumovat?

Na evropském trhu najdete čagu od mnoha výrobců a z různých zemí.

Jejich barva se pohybuje od světle hnědé až po tmavě černou. Naše doporučení je vybrat si střední cestu, tj. tmavě hnědou až zlatou.

Právě ta obsahuje nejvíce antioxidantů a pravděpodobně nebude ničím ředěná. Mnozí producenti ji totiž ředí za účelem dosažení vyššího zisku.

Užívání kvalitní čagy přináší očekávané výsledky již po několika týdnech, i když doporučené užívání je minimálně jeden až dva měsíce.

Liší se i forma, v jaké se prodává.

Vyskytuje se buď v tobolkách nebo ve formě, ze které si můžete připravit kvalitní čaj.

Poslední výzkumy však ukázaly, že čaga užívaná v tobolkách nemá pro náš organismus tak výrazné přínosy jako čaga, z níž se připravuje čaj při nízkých teplotách.

Pokud se podíváme do minulosti, nikdy nikdo z našich předků neužíval čagu v tobolkách.

Právě tyto nízké teploty zajistí, že čaj připravený z čagy si zachovává všechny minerály, vitamíny a další látky posilující náš imunitní systém. Ideálním způsobem přípravy, pokud máte dostatek trpělivosti, je až 48hodinové louhování čagy.

Kde sehnat kvalitní čagu

Jednu z nejkvalitnějších čag a jedinou, která je schválena Státním ústavem pro kontrolu léčiv České republiky, si můžete zakoupit v našem e-shopu.

Vyrobíte si z ní čagový čaj s velmi příjemnou chutí, podobnou černému čaji. Je ho možné dochucovat citronem, medem, případně jiným ochucovadlem podle vlastních představ.

Nejenže si budete moci vychutnat uklidňující šálek čaje, ale při jeho pití nabudete přesvědčení, že jste na dobré cestě k dlouhověkosti.

Zdroje: collective-evolution.com, ncbi.nlm.nih.gov, chagaknowledge.com

Komentáře

Napište komentář